Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu vinarija Hercegovina Produkt osvojila je čak četiri medalje, među kojima su svakako najznačajnije srebrene medalje za vino „Exclusive Žilavka  2017“ sa  91 bodom i ”Charisma Žilavka 2017” sa 90 bodova.

Decanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko takmicenje i predstavlja mjerilo svjetske vrijednosti vina.

Ove nagrade još su jedan dokaz da Hercegovina Produkt ima vina koja se kvalitetom mogu nositi sa najkvalitetnijim vinima svijeta, a vrhunska kvaliteta vina je prepoznata od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka.

“Posebno smo ponosni što su nagrade osvojile naše autohtone sorte Blatina i Žilavka koje nigdje u svijetu ne mogu postići kvalitetu koju postignu u Hercegovini. Stoga je ovaj uspjeh vinarije Hercegovina Produkt veliki doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete autohtonih hercegovačkih vina Žilavke i Blatine te brendiranju Bosne i Hercegovine kao vinske zemlje – navode iz ove kompanije.

Nagrade na DWWA su izuzetno moćan marketinški alat prepoznatljiv u cijelom svijetu i veliki adut za proboj hercegovačkih vina na svjetsko i domaće tržište.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here