Obrazovanje i edukacija kao ključne osnove razvoja osiguranja je glavna tema ovogodišnjeg tradicionalnog 29. Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS) koji se održava od 6. do 8. juna 2018. godine. Vodeći ljudi osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona, Evrope i svijeta će na SorS-u, osim o ulozi obrazovanja u funkciji korporativnog poduzetništva i razvoju te edukaciji novih kupaca proizvoda osiguranja, dobiti informaciju više i o stanju na tržištima osiguranja u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Uz prezentaciju stanja u sektoru osiguranja u zemljama nastalim na teritoriji bivše Jugoslavije, predstavnici društava za osiguranje i regulatornih agencija će razmijeniti mišljenje o situaciji u osiguranju i tokom posebne panel diskusije. Pitanja osobnog razvoja, važnosti edukacije i treninga zastupnika za povećanje prodaje osiguranja te ulaganja u ljudski kapital u industriji osiguranja su samo neke od tema koje će dominirati na 29. SorS-u.

Drugog dana Susreta će biti održana i dva okrugla stola o socijalnoj funkciji obaveznih osiguranja u prometu sa ograničenjima u propisima i praksi te o cyber rizicima i izazovima digitalnog svijeta u reosiguranju. Na SorS-u, kao najvećem okupljanju osiguravajućih i reosiguravajućih društava regije i ove godine se očekuje oko 150 sudionika iz država ex-SFRJ te Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Češke,  Italije, Švicarske i drugih zemalja.

Organizator skupa je Udruženje društava za osiguranje SorS čiji Upravni odbor čine predstavnici 14 društava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Predsjednik Skupštine Udruženja SorS je Giorgio Marchegiani, predsjednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, a generalni sekretar je Zlatan Filipović, direktor Bosna Re. Prvi Susret osiguravača i reosiguravača je održan 1980. godine u Splitu, da bi već od sljedeće godine, uz isti naziv, susret održan u Sarajevu, gdje je održavan sve do 1990. godine, da bi nakon rata SorS ponovo pokrenut od 2000. godine. Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj SorS-a je kompanija Tectus d.o.o., odnosno časopis Svijet osiguranja.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here