Prve ”Igre bez granica” u Bosni i Hercegovini održane su 26.maja na trgu ispred tuzlanske dvorane Mejdan u sklopu druge sezone projekta ”U zdravoj školi zdrava djeca” kojeg realizuje Merkur BH osiguranje. Više od 100 učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, u timu sa svojim nastavnicima i roditeljima su se kroz igru i zabavu takmičili ko će od preko 2.000 učenika iz razreda koje su predstavljali osvojiti besplatnu maturantsku ekskurziju koju im poklanja Merkur BH osiguranje.

”Svakodnevni život i obaveze često onemogućuju roditeljima da kvalitetno provode vrijeme sa svojom djecom. Dokazano je kako igra bilo koje vrste pomaže razviti djetetovu maštu, kreativnost, sposobnost rješavanja problema i socijalne vještine. Upravo zbog toga osmislili smo projekat “Igre bez granica” kako bismo djeci, njihovim roditeljima, nastavnicima i drugarima priuštili nezaboravne zajedničke trenutke pune igre, zabave i radosti. Kao priznanje za najbolje timove osigurali smo i vrijedne nagrade u smislu besplatnih maturantskih ekskurzija za tri pobjednička razreda. Na ovaj način želimo dati svoj doprinos u promicanju najvažnijih porodičnih vrijednosti, a koje u konačnici opredjeljuju odnos spram drugarstva, obrazovanja i okruženja generalno. Stoga s nestrpljenjem očekujemo finalno takmičenje naredne subote u Sarajevu.’’ – istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Takmičenje je otvoreno jednom od najstarijih i najpopularnijih igara, „Trčanje u vrećama“, za koju je potrebno posjedovati sposobnosti poput spretnosti i brzine. Nakon prvih prikupljenih bodova, takmičenje je nastavljeno igrom „Luda trka“ u kojoj su se učesnici vrtili na stolicama, a zatim utrkivali. Posebne ovacije publike i uzbuđenje među učesnicima izazvala je igra ”Vodeni lanac”, u kojoj su učesnici imali zadatak presipanjem vode iz čaše u čašu napuniti veliku posudu koja se nalazi iza takmičara. Takmičenje je završeno igrom ”Finding Merkur Logo“ u kojoj je bilo potrebno zavezanih očiju pravilno složiti logo Merkur BH osiguranja.

Plasman u finale je osvojilo šest najboljih ekipa po broju ostvarenih bodova, i to učenici osmih razreda: O.Š. ”Aleksa Šantić” iz Ugljevika, O.Š. ”Ćamil Sijarić” iz Sarajeva, Katolički školski centar Sarajevo, O.Š. ”Kiseljak II” iz Zabrđa, O.Š. ”Osman Nakaš” iz Sarajeva, te Prva osnovna škola iz Živinica.

Finalno takmičenje će se održati u subotu, 02. juna 2018. godine na platou Sarajevo City Centra u Sarajevu, s početkom u 11:00h.

 

 

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here