Delegacija Bosne i Hercegovine na konferenciji CHINAEASA 2018

Učesnici iz Bosne i Hercegovine su izuzetno zadovoljni ostavarenim kontaktima i velikom zainteresovanošću posjetitelja konferencije. Ovo je prvi put da se Bosna i Hercegovina predstavila na događaju ovakvih razmjera iz oblasti esencijalnih ulja, mirisa i začina.

255

U organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i uz podršku USAID Farma II projekta, delegacija BiH učestvovala je na godišnjoj konferenciji CHINAEASA (China Essential Oils, Aroma and Spices Trade Association) održanoj u periodu od 21.-23.05.2018. godine u gradu Nanjing, Kina.

Delegaciju Bosne i Hercegovine je činilo osam firmi: Anđelić d.o.o., Eko Bio Gen d.o.o., Elmar d.o.o., Eterična ulja d.o.o., Frost d.o.o., Halilović d.o.o., Malo Sunce d.o.o., Roing d.o.o. Kako navode iz VTK, učesnici iz Bosne i Hercegovine su izuzetno zadovoljni ostavarenim kontaktima i velikom zainteresovanošću posjetitelja konferencije. Ovo je prvi put da se Bosna i Hercegovina predstavila na događaju ovakvih razmjera iz oblasti esencijalnih ulja, mirisa i začina.

Zabilježen je značajan broj posjeta štandu naših firmi koje su rezultirale najavom uzvratne posjete kineske delegacije Bosni i Hercegovini sredinom juna ove godine kada je planirano i potpisivanje sporazuma o saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here