Do nedjelje, 6. maja, bio je otvoren poziv kompanije dm drogerie markt domaćim proizvođačima da sudjeluju u društveno-odgovornoj inicijativi Startajmo {ZAJEDNO} koja im pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na bh. tržište kroz lanac dm prodavnica.

Pozivu su se odazvala 54 proizvođača, a pravila i uslove za prijavu ispunila su 44 proizvođača čiji su prijavljeni proizvodi objavljeni na platformi www.dm-zajedno.ba. Finalno proglašenje odabranih proizvoda planirano je 5.7.2018. godine, a u žiriju koji će odlučivati o odabiru proizvoda planiranih za uvrštavanje u dm asortiman, osim predstavnika dm-a, bit će još predstavnik Fondacije Mozaik, nutricionista, tehnolog i predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca KS.

„Veliki broj domaćih proizvođača je iskazao interes i prve prijave smo imali već za svega nekoliko dana od pokretanja inicijative Startajmo {ZAJEDNO}. Sada slijedi provjera njihove kvalitete, odnosno ocjenjivanje prema ranije definisanim kriterijima“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave i voditeljica Nabave i Marketinga dm-a, te podsjetila kako će dm odabranim proizvođačima ponuditi punu podršku u vidu savjetovanja i mentoringa tokom različitih faza pripreme proizvoda za nastup na tržištu. „U cijelom procesu cilj nam je da nesebično, sa znanjem i iskustvom koje imamo, pomognemo odabrane proizvođače da kreiraju što kvalitetniji i konkurentniji proizvod. To podrazumijeva razmjenu naših znanja i iskustva od prvih koraka, kao što je rad na unapređenju kvalitete, kreiranje vizuelnog identiteta proizvoda do njegove distribucije, uvrštavanja u dm asortiman i u konačnici promocije.“

Podsjećamo, s ciljem podrške razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu, dm je 19.3. pozvao sve proizvođače koji se bave proizvodnjom hrane, dodataka prehrani, bezalkoholnih pića i čajeva te proizvoda za njegu tijela, lica i kose da svoje proizvode prijave na dm platformu {ZAJEDNO}; www.dm-zajedno.ba. Pravo prijave imali su proizvođači koji su državljani BiH, ili koji kao državljani BiH ostvaruju 51 posto u strukturi vlasništva kompanije, koji kao pravno lice na teritoriji BiH nisu registrovani duže od tri godine i čiji proizvodi nisu etablirani na bh. tržištu, što podrazumijeva da nisu uvršteni u ponudu niti jednog trgovačkog lanca.

Partner inicijative je Fondacija Mozaik koja traži, osnažuje i investira u mlade ljude – kreira dobru ekonomiju u BiH.

 

 

 

 

IZVORbusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here