Svečano obnavljanje sporazuma o akademskoj saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Sarajevu

Svečano obnavljanje sporazuma o akademskoj saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Sarajevu i Potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019 i Univerziteta u Novom Sadu bit će upriličeno u subotu 19. maja 2018. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu sa početkom u 14:00 sati

211

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Novom Sadu će, u subotu 19. maja 2018. godine, obnoviti ranije potpisani sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između ove dvije institucije.

 

Sporazum koji se zaključuje na neodređeno vrijeme potpisat će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Sporazum predviđa implementiranje saradnje kroz umrežavanje i obostranu razmjenu nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; zajedničko učešće i prijavljivanje za fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima; zajedničke aktivnosti iz oblasti obrazovanja, obuke i istraživanja, organizovanje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola, radionica; razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih univerzitetskih publikacija i drugo.

 

U drugom dijelu svečanosti bit će upriličeno potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 – EYOF 2019  i  Univerziteta u Novom Sadu.

 

Medijima i prisutnima će se obratiti potpisnici sporazuma, odnosno memoranduma:

  • Prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu
  • Prof. dr. Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu
  • Gospodin Senahid Godinjak, direktor EYOF 2019

 

Svečanost će biti upriličena u subotu 19. maja 2018. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu sa početkom u 14:00 sati.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here