Jedan od najznačajnijih društvenih događaja u Bosni i Hercegovini, te jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji – Večernjakov pečat održat će se 14. maja, 17. put ove godine u Mostaru. Manifestaciju će i ove godine, tradicionalno, podržati Podravka BiH.

Ukupno 150 osoba iz različitih sfera života koje se takmiče za “Osobu godine” kandidirano je u 15 kategorija. Osobama koje su svojim djelima dale prethodnoj godini posebni pečat te postigli iznimne rezultate, bit će uručen Večernjakov pečat.

“Isticanje pozitivnih primjera je izuzetno važno, jer su upravo oni ključni pokretači pozitivnih promjena u društvu. Večernjakov pečat je doista, kako to organizatori ističu, događaj ispunjen pozitivnim vibracijama i iznimno smo ponosni na ovu dugogodišnju saradnju“, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Cilj ovakve manifestacije je pokazati da u Bosni i Hercegovini i izvan nje postoje pojedinci koji su se istaknuli svojim svjetonazorom, djelima ili humanošću, te svojim zalaganjem pružili dobar primjer i potaknuli pozitivne promjene u društvu.

Da je Večernjakov pečat i svojevrsni muzički spektakl, govori i to da će crvenim tepihom, 14. maja u Mostaru proći poznata imena: Mayca Teba, Jelena Rozga, Jelena Tomašević, David Temelkov i Divanhana, a pratit će ih Big Band orkestar pod ravnanjem Fedora Vrtačnika te zbor Pro Musica pod ravnanjem Dragana Filipovića.

Organizatori najavljuju vrhunski muzički – scenski spektakl, kao i prisustvo velikog broja istaknutih osoba iz javnog života Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here