Srđan Novaković, izvršni direktor digitalnog poslovanja Addiko Grupacije predstavio je digitalne inovacije koje je Addiko banka napravila tokom protekle godine. Addiko banka je početkom prošle godine napravila pionirski iskorak u poslovanju, uvodeći Viber kao poslovnu platformu, pri čemu su članice Addiko Grupacije u Bosni i Hercegovini bile prve banke u regionu, te među prvima u svijetu koje su implementirale ovu tehnologiju.
Na Forumu su predstavljeni i proces digitalnog otvaranja računa, te P2P plaćanja pute Vibera, koje je Addiko implementirao početkom ove godine.

“Bilo je zaista pozitivno i motivirajuće prezentirati digitalna dostignuća pokrenuta u Bosni i Hercegovini, a koja smo kasnije proširili na ostatak Grupacije, posebno jer je percepcija ove zemlje, ali i regiona u cjelini dosta drugačija”, istakao je Novaković. “Trenutno radimo na nekoliko projekata koji će jačati našu lidersku poziciju u digitalizaciji poslovanja, a koji će naći svoje mjesto i u stručnoj javnosti, poput ove na Globalnom forumu inovacija u Pragu”, dodao je Novaković.

Ovogodišnji Globalni forum inovacija u bankarstvu realizovan je pod sloganom “Promijenimo svijet bankarstva zajedno”, uz prisustvo više od 300 učesnika širom svijeta. Radi se o događaju na kojem su prezentirani najnoviji trendove u bankarstvu, najinovativnije i efikasnije strategije za poboljšanje iskustva kupaca i optimiziranje internih bankarskih procesa.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here