Novo partnerstvo DHL-a i Magenta za pomoć online trgovcima

Kao Premier partner, DHL će se povezati sa trgovcima putem strateškog pozicioniranja na glavnom Magento panelu za trgovinu. Pored toga, DHL će imati priliku da obučava trgovce o najboljim načinima integracije sa uslugama prijevoza i kako povećati prodaju na međunarodne destinacije preko mreže Magento Community, i to online, putem webinara, savjetima management-a, kao i eventima, uključujući Imagine and MagentoLive, te sastancima jedan na-jedan.

263

Deutsche Post DHL Group, vodeća svjetska logistička  kompanija, objavila je 24.aprila da je prihvatila eksluzivni poziv za partnerstvo sa Magento-om,  svjetskim liderom u oblasti inovacije cloud digital commerce, kao Premier partner za transport. Magento-ovo Premier imenovanje prepoznaje globalne lidere i donosi blisku saradnju u ključnim kategorijama od interesa za e-trgovce.

“Magento povezuje trgovce i kupce. DHL povezuje kupce sa robom.Naša saradnja će pružiti
Magento trgovcima vodeću uslugu u industriji međunarodnih isporuka , kao i dodatne
transportne usluge i prednosti koji jednostavno i fleksibilno povezuju kupce sa njihovom robom,” istaknuo je John Pearson, CEO za Evropu i Global Head of Commercial DHL Express.

Prihvatanje Magento partnerstva ponovo naglašava namjeru Deutsche Post DHL Grupe da
bude vodeća kompanija na polju e-commerce logistike u svijetu. Divizije Grupacije zajedno čine najinternacionalniju kompaniju na svijetu, sa prisustvom u 220 zemalja i teritorija,
omogućavajući online trgovcima da koriste nenadmašan globalni domet Grupacije u cilju
ispunjavanja njihove e-commerce strategije. Online maloprodajni partneri koji su povezani sa Magento platformom će biti u mogućnosti da izaberu razne opcije iz široke lepeze DHL transportnih usluga, a očekuje se da će se partnerstvo vremenom širiti i uključiti sve veći portfolio paketnih, express, teretnih i drugih logističkih usluga koje pružaju različite DHL divizije.

“Trgovina nije više samo obični klik na dugme kupi i naši trgovci žele da budu na raspolaganju svojim kupcima kada i gdje god oni žele da kupuju i primaju svoje narudžbe. Partnerstvom sa DHL-om, naši zajednički trgovci će moći ponuditi bolje iskustvo svojim kupcima i razviti svoje poslovanje pružanjem brzih i praktičnih opcija prijevoza koje očekuju,” objasnio je Mark Lenhard, Viši Podpredsjednik za Strategiju i rast u Magento Commerce.

Kao Premier partner, DHL će se povezati sa trgovcima putem strateškog pozicioniranja na
glavnom Magento panelu za trgovinu. Pored toga, DHL će imati priliku da obučava trgovce o najboljim načinima integracije sa uslugama prijevoza i kako povećati prodaju na međunarodne destinacije preko mreže Magento Community, i to online, putem webinara, savjetima management-a, kao i eventima, uključujući Imagine and MagentoLive, te sastancima jedan na-jedan. DHL će također imati rani pristup Magento proizvodima kako bi poboljšali integracije i iskustvo trgovaca.

“Posebno se radujemo zbog potencijala Magento Shipping-a i tamo ćemo integrirati naša
najnaprednija rješenja.Deutsche Post DHL Group ima iza sebe dugogodišnje iskustvo rada sa vodećim tehnološkim partnerima kao što je Magento. Mi ćemo održati našu poziciju globalnog lidera samo inovacijom i usvajanjem novih tehnologija. Magento je na čelu        e-commerce tehnologije, a DHL je globalni logistički lider. Naše udruživanje će
sigurno biti korisno za obje organizacije – a najvažnije su naši e-commerce klijenti,” dodao je Pearson.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here