Instagram dobija novu funkciju

"Instagram stories" su dio aplikacije u kojoj Instagram sve više i namjerno krši svoja pravila. U okviru priča, Instagram već dozvoljava dijeljenje vijesti.

235

Instagram dobija novu funkciju koja dolazi iz Facebook-ove prošlosti. Aplikacija za razmjenu fotografija, u vlasništvu Facebook Inc., omogućit će ljudima da informacije iz aplikacija direktno objavljuju u svojim Instagram Stories, koji traju 24 sata. Na primjer, dok slušate pjesmu na Spotify-u, možete podijeliti naziv albuma sa svojim Instagram pratiteljima. Ljudi će takođe moći direktno dijeliti  snimke sa GoPro aplikacija.

U 2012. godini, Facebook je objavio Open Graph, funkciju koja automatski objavljuje pjesme koje slušate, priče koje čitate i druge aktivnosti, direktno na vaš Facebook feed. Korisnici nisu dobro reagirali na ovu opciju, pa je Facebook ugasio istu nekoliko godina kasnije. Sada kompanija preuzima drugačiji korak sa jednom ključnom razlikom – dozvoljavajući korisnicima da se odluče kada objavljuju i dijele informacije, umjesto da se to automatski desi.

Instagram ne dozvoljava korisnicima puno više od samih opcija unutar aplikacije. Hiperlinkovi čak i ne rade, osim u profilima. To je bio svjestan izbor od osnivača kompanije, koji je želio da se uvjeri da je sve postavljeno na aplikaciju odraz onoga što je korisnik napravio i odlučio podjeliti. To je pomoglo Instagramu da izbjegne neke od Facebook-ovih problema, kao što su lažne vijesti.

“Instagram stories” su dio aplikacije u kojoj Instagram sve više i namjerno krši svoja pravila. U okviru priča, Instagram već dozvoljava dijeljenje vijesti.

Glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg kaže da će priče – značajka koju je izmislio Facebookov manji konkurent, Snap – biti sve važniji dio budućnosti kompanije. Do sada, Priče su najpopularnije na Instagramu i WhatsApp-u, Facebookovoj aplikaciji za dopisivanje i pričanje..

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here