U okviru projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama zapadnog Balkana”- faza 2, koji se realizuje uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), uručeni su certifikati za 17 novih mentora koji će pružati besplatnu mentoring podršku malim i srednjim preduzećima na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Certifikate je uručio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, predstavnica JICA tima Chine Koga i direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Ševkija Okerić.

Kako je saopćeno iz SERDA-e, osposobljeni mentori su kandidovani iz Tešanjske razvojne agencije, Razvojne agencije Zavidovići, ALDI Goražde, Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, Razvojne agencije Žepče, INTERA Mostar i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA.

Besplatan program mentoringa podrazumijeva 50 sati mentoring procesa u periodu od šest mjeseci, koji se na ravnomjeran i na najoptimalniji način raspoređuju, a na osnovu utvrđene dijagnoze i stanja potreba firmi kao korisnika mentoring usluga.

Projekt „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSP u zemljama Zapadnog Balkana”- faza 2, je trogodišnji projekat regionalnog karaktera i realizira se na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

U implementaciji projekta učestvuju i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here