16.04.2018. Agencija za javne nabavke BiH pustila je u rad mobilnu aplikaciju za elektronske javne nabavke u BiH „e-Nabavke BiH“. Ovo je jedna od prvih mobilnih aplikacija za elektronske nabavke u regiji i veliko nam je zadovoljstvo predstaviti je građanima Bosne i Hercegovine, izvjestili su iz Agencije za javne nabavke BiH.

Mobilna aplikacija omogućava svim korisnicima da u mobilnim uslovima rada imaju puni pristup tržištu javnih nabavki, da putem mobilnog telefona budu obaviješteni o svim prilikama iz oblasti koja ih interesuje, te omogućava komunikaciju ugovornih organa i ponuđača u vezi sa davanjem pojašnjenja za objavljene tenderske dokumentacije.

Mobilna aplikacija predstavlja ekstenziju Portala javnih nabavki (www.ejn.gov.ba) prilagođenu pametnim telefonima i tabletima, a razvijena je za platforme IOS, Android i Windows Phone.

Mobilnu aplikaciju „e-Nabavke BiH“ je moguće  preuzeti na slijedećim adresama:

Svrha aplikacije jeste omogućiti registrovanim i anonimnim korisnicima pretragu baze registrovanih i aktiviranih ugovornih organa i ponuđača, pretragu i preuzimanje svih objavljenih obavještenja u postupcima javnih nabavki. Registovani ponuđači putem ove aplikacije mogu preuzimati tenderske dokumentacije i tražiti pojašnjenja, a ugovorni organi imaju mogućnost odgovarati. Također, moguće je vršiti generisanje i preuzimanje izvještaja o preuzetoj tenderskoj dokumnetaciji i o traženim pojašnjenjima.

Agencija za javne nabavke BiH se ovim putem zahvaljuje Njemačkom društvu za međunarodnu saradnju (GiZ) na pomoći koju su pružili prilikom implementacije mobilne aplikacije za sistem elektronskih javnih nabavki u BiH.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here