Fudbalski savez Bosne i Hercegovine protekle sedmice zvanično je podržao ovogodišnje aktivnosti US Soccer Educationa iz Denvera, povodom održavanje kampova u Chicagu i Australiji, te će na oba ova kampa poslat po dva trenera iz mladih selekcija reprenzentacije BiH.

Nakon što je rukovodstvo saveza analiziralo plan aktivnosti i način rada na kampovima, generalni sekretar Jasmin Baković i  sportski direktor  NS/FS BiH Elmir Pilav su obavjestili organizatore “USSE” da je struka saglasna sa programom rada na kampovima, te će stručnjaci iz krovne kuće bh. fudbala biti prisutni u Chicagu i Australiji. Naravno to je prilika reprenzentativnim trenerima da se na licu mjesta uvjere da li među dječacima bh. korijena u Americi i Australiji ima potencijalnih Zmajeva.

Inače, Sportska agencija US Soccer Education, je prije tri godine u Denveru u saradnji sa NS/FS BiH organizovala izvanredan kamp “Otvorena vrata” na kojem je prisustvovalo preko 140 mladih bosanskohercegovačkih fudbalera sa prostora Amerike i Kanade. Nakon tog kampa, 12 mladih bh. igrača iz Amerike i Kanade, dobilo je šansu da 2016. u trening centru reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenice boravi na dodatnoj četverodnevnoj provjeri.

Ove godine US Soccer Education u Chicagu od 21. do 24. juna 2018. organizuje Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP dok je održavanje istog takvog kampa u Australiji predviđeno za početak oktobra 2018.

 

IZVORbusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here