Druga radionica CEO High School: The Next Generation projekta organizovana je u subotu 14. aprila u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. ˝Konferencija ima za cilj potaknuti srednjoškolce na inovativno i preduzetničko razmišljanje kroz nekonvencionalne i zanimljive konferencijske sadržaje. Ekonomski fakultet u Sarajevu maturantima želi pružiti inspiraciju kako u odabiru njihovog daljnjeg obrazovanja, tako i u usvajanju praktičnih vještina i znanja, te samim tim podsticati povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada što je jedan od strateških ciljeva naše institucije˝, istakao je Anes Hrnjić, voditelj CEO projekta i viši asistent na Katedri za menadžment i organizaciju.

Mirela Geko, projektna saradnica kazala je: “Institut za razvoj mladih Kult daje podršku mladima u razvoju karijere i mogućnost da kroz neformalno obrazovanje ciljna skupina dobije priliku za uspješnije pozicioniranje na tržištu rada. CEO projekat je zaista odlična prilika da mladi saznaju i uvide da ukoliko nesto zaista žele, to mogu i ostvariti svojim aktivizmom, trudom i radom”. Maturantima se također obratio Samer Rešidat, suvlasnik turstičke agencije Sol Azur & Buena Vista, koji je pozvao učenike na proaktivan pristup obrazovanju koji podrazumijeva i sticanje praktičnog iskustva tokom studija.

Nakon radionice, organizovan je defile srednjoškolaca i studenata pod nazivom CEO veliko zvono koji predstavlja najavu centralnog događaja CEO High School konferencije koja će se održati u subotu 21. aprila u Domu mladih, u organizaciji Ekonomkog fakulteta u Sarajevu. Zainteresovani srednjoškolci se mogu prijaviti za učešće na konferenciji putem zvanične Facebook stranice CEO konferencija ili putem emaila ceokonferencija@efsa.unsa.ba.

Partneri CEO projekta su Sberbank BH, Institut za razvoj mladih Kult, Sol Azur & Buena Vista, ID-S Consulting, Blow Up, iNovine, Sarajevska pivara i Granoff. Prijatelji CEO projekta su Balon dekor BH, EFSA club, PAK centar, autoškola LifeLine, butik Brug i TheGlamRoom. Medijski pokrovitelji su Telemach, Antena Sarajevo, Časopis Student i Business magazine.

IZVORbusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here