Privrednici iz Libije u posjeti FIPA

Libija velika zemlja s velikim privrednim potencijalima, te postoje značajne mogućnosti za obnovu ekonomske saradnje, posebno u sferi ulaganja i jačanja izvoza, te razmjeni kadra u zdravstvenom i tehnološkom sektoru.

315

Privrednici iz Libije, Mohamed Raied, predsjednik Privredne komore i član Parlamenta Libije i Salem Mohamed Zidan sa saradnicima posjetili su Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) s ciljem razgovora o mogućnostima ulaganja u BiH, obnove ekonomske saradnje i povezivanja privrednika dvije zemlje.

Raied, koji se bavi proizvodnjom hrane istaknuo je da su libijski privrednici zainteresirani za ulaganje u BiH, posebno uzimajući u obzir raniju dobru ekonomsku saradnju između Libije i BiH.

Također, je istaknuo  da je Libija velika zemlja s velikim privrednim potencijalima, te postoje značajne mogućnosti za obnovu ekonomske saradnje, posebno u sferi ulaganja i jačanja izvoza, te razmjeni kadra u zdravstvenom i tehnološkom sektoru.

Predstavnici FIPA-e su upoznali privrednike o nadležnostima i misiji FIPA-e, radu sa stranim investitorima, kao i mogućnostima za ulaganja u BiH.

Održana je i prezentacija radi detaljnijeg predstavljanja uvjeta za poslovanje u BiH, operativnim troškovima, razlozima za investiranje, statusu stranih investitora, kao i privrednim sektorima s fokusom na mogućnosti poljoprivredne proizvodnje.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here