Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova UAE, Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju, koja je održana od 9. do 11. aprila u Dubaiju pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera UAE i vladara Dubaija. Konferencija je okupila više od 19.000 lidera i predstavnika iz 141 zemlje svijeta.

Na konferenciji su se predstavnici FIPA-e susreli s vodećim predstavnicima vladinih institucija iz oblasti privrede, kao i sa predstavnicima kompanija i stranim investitorima. Tom prilikom su predstavljeni investicioni potencijali BiH, te konkretni investicioni projekti kojima BiH raspolaže.

Konferencija je okupila međunarodnu investicijsku zajednicu, kompanije lidere, donosioce odluka, eksperte i privrednike iz cijelog svijeta koji su govorili o stranim ulaganjima i pruža veliku mogućnost za upoznavanje privrednika, investitora i predstavnike zemalja koje žele uspostaviti održivu suradnju sa investitorima.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here