U sklopu podsajamske manifestacije & quot; Dani turizma 2013. ", na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru upriličena svečana dodjela nagrada najuspješnijim vinarima. Nagrade vinarima u obliku zlatnih i srebrnih odličja uručili su direktorica Mostarskog ajma Dalfina Bošnjak i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko–neretvanske županije.

Ocjenjivanje vinskih uzoraka u okviru Mostarskog sajma još jednom je pokazalo da Hercegovina doista proizvodi vina respektabilne kvalitete.

Prema pravilniku ocjenjivanja Mostarskog sajma, vinski uzorci koji dobiju prosječnu ocjenu od povjerenstva iznad 90 bodova od 100 mogućih, dobivaju veliko zlatno odličje. Zanimljivo je da se među uzorcima ocjenjivanima u prostorijama Mostarskog sajma našlo i vino koje će biti posluživano na britanskom dvoru prigodom vjenčanja princa Harryja. Upravo je Traminac izborna berba bobica apsolutni šampion 21. mostarskog sajma Mostar 2018.

Ocjenjivanje kvalitete vina na Sajmu Mostar bez pretjerivanja predstavlja jednu od najrelevantnijih manifestacija ovog karaktera na prostorima Bosne i Hercegovine, i doista bi vrijedilo napora istu očuvati i razvijati i u buduće.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here