Sve češće susrećemo pojam energetske efikasnosti koji nas uvijek asocira na velika i skupa ulaganja. Da energetska efikasnost ne mora biti skupa pokazat će UniCredit Bank na svom štandu na ovogodišnjem Mostarskom sajmu.

Posjetom energetski efikasne GEFF kućice na štandu UniCredit Bank od 10. do 14. aprila 2018. godine, posjetioci Mostarskog sajma će se moći upoznati sa svim prednostima energetske efikasnosti, kao i jedinstvenog kreditnog proizvoda koji nagrađuje keš bonusom, a dugoročno štedi novac i energiju.

Zahvaljujući grant sredstvima Evropske unije, UniCredit Bank je u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvom finansija Austrije (BMF) i Investicionim okvirom za Zapadni Balkan (WBIF), kroz GEFF program u saradnji sa Energy Community Secretariat, bosanskohercegovačkom tržištu predstavila jedinstveni proizvod za kreditiranje kupovine energetski efikasnih materijala i proizvoda. Ono što ovaj kreditni proizvod posebno izdvaja je bespovratni keš bonus koji se odobrava za ulaganja na pojedinačnom stambenom objektu do 20 posto, odnosno do 35 posto za ulaganja na cjelokupnoj stambenoj jedinici (zgradi) od iznosa investicije ili iznosa kredita.

Način na koji trošimo energiju ima direktan i indirektan utjecaj na našu okolinu i klimatske promjene, tako da svaki naš izbor da koristimo energetski efikasne materijale i uređaje, pravi dugoročnu uštedu novca i energije, ali i dodatnu korist za okruženje u kojem živimo.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here