Prva organizovana grupa turista stigla je u Crnu Goru 18. marta, kada su u Budvu stigli gosti iz Njemačke, uskoro se očekuju veće grupe iz Austrije, Velike Britanije, Francuske, a od polovine aprila i iz Rusije, kazali su Pobjedi iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i dodali da to pokazuje da predsezona počinje sve ranije, što je glavni izazov crnogorskog turizma i cilj ka kojem su usmjerene sve aktivnosti.

“Tako je prethodne godine u periodu predsezone ostvaren rast broja turista od čak 20 posto i broja ostvarenih noćenja za 18 posto, dok je u postsezoni ostvaren rast broja turista od 10 posto i ostvarenih noćenja od pet posto”, kazali su iz NTO CG.

Veći hoteli na primorju i sjeveru tradicionalno u ponudi imaju paket aranžmane za uskršnje praznike, između ostalih hoteli Palas, Splendid, Montenegro, Bianca Resort and Spa u Kolašinu i hotel Berane, a očekuje se da sa prvomajskim praznicima bude otvorena većina hotela u Crnoj Gori kada i zvanično počinje ljetnja turistička sezona.

“Raste broj turista iz Zapadne i Centralne Evrope posebno u pred i postsezoni. U poređenju sa periodom od prije šest godina broj turista iz ovih zemalja porastao je za 60 posto, a broj noćenja 50 posto. Prema utiscima sa sajmova, evidentno je da je interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju u porastu, o čemu najbolje govori i sve veći broj turoperatora koji u svojim katalozima nude aranžmane za našu destinaciju, kao i sve veći broj novih avio linija i novih avio kompanija”, ističu iz NTO CG.

Novina je što je Crna Gora ušla u ponudu TUI Francuska, tako da su organizovani dodatni letovi iz Lila, Liona, Nanta i Pariza.

“Očekujemo i veći broj gostiju iz Poljske, koji će početi da dolaze krajem aprila, jer je ove godine Crne Gora direktnim linijama povezana sa tri poljska grada Varšavom, Katovicama i Vroclavom”, kazali su iz NTO CG, gdje očekuju nastavak pozitivnog trenda iz Holandije zahvaljujući ponudi i čarter letovima TUI Holandija, koji će i ove godine od maja do oktobra sa dva leta sedmično povezivati Amsterdam i Tivat.

Kada je u pitanju Skandinavija, napominju da je novina koja će obilježiti ovu turističku sezonu da će, pored TUI-a za nordijske zemlje i turoperator Thomas Cook dovoditi goste sa ovog tržišta od 20. maja do kraja septembra, što ukazuje na znatan porast interesovanja.

IZVORcdm.me
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here