Iz južnokorejskog elektroničkog diva Samsung Electronics saopćeno je da je u prvom tromjesečju ostvario operativnu dobit od 15.600 milijardi wona (14,7 milijardi dolara), najveći iznos u tromjesečnom razdoblju otkada su počeli poslovati, zahvaljujući uzletu potražnje za memorijskim čipovima za mobilne uređaje.

Time je operativna dobit uvećana za 60 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije.

Prihodi su u razdoblju od januara do marta procijenjeni na 60.000 milijardi wona, što je 19 posto više nego što su iznosili u prvom prošlogodišnjem tromjesečju, pokazuje Samsungov preliminarni izvještaj.

U proteklih 12 mjeseci Samsungova je dobit bilježila uzlet zahvaljujući solidnoj potražnji za memorijskim čipovima za mobilne uređaje, koja je ublažila pad dobiti u odjelu mobilnih telefona. Taj dio poslovanja bilježi slabe rezultate već dvije godine, otkada je kompanija bila prisiljena povući model Galaxy Note 7 zbog eksplozija baterije, što ih stajalo milijarde dolara.

Samsung objavljuje iznos neto dobiti i rezultate pojedinih dijelova poslovanja u cjelovitom poslovnom izvještaju, koji bi trebao biti objavljen do kraja mjeseca.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here