Obrtnička radionica „Jateks“ osnovana je prije šest mjeseci u jajačkom naselju Bučići, gdje joj je i sjedište. Za linijsku proizvodnju osposobljeno je 15 žena koje su prošle kurs šivenja.

Firma je opremljena s mašinama i stručnim osobljem za izradu odjeće iz trikotaže, kao i svih vrsta odjevnih predmeta lake konfekcije. Uža specijalnost im šivanje (HTZ) radnih odijela kao i drugih odjevnih predmeta.

Njihovu produkciju odlikuje vrlo pažljiv odabir polaznih sirovina, jako precizna izrada i veoma stroga kontrola finalnih proizvoda. Svi njihovi proizvodi imaju svoje standardne dimenzije. Pored toga, oni proizvodi sve artikle, po želji kupca, i u vanstandardnim dimenzijama.

Fleksibilnost i organizacijska sposobnost omogućavaju im da izvrše manje i veće narudžbe s veoma dobrom produktivnošću i jednakom brzinom, s ciljem da u potpunosti zadovolje sve zahtjeve klijenata.

Sva proizvodnja se odvija u 150 kvadratnih metara vlastitog prostora koji je opremljen po zadnjim standardima i odgovarajućom infrastrukturom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here