Katedra za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizuje Drugo IT takmičenje u Bosni i Hercegovini kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja (u daljem tekstu MOS).  Cilj  je testiranje vještina srednjoškolaca i studenata u korištenju Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint, te povećanje nivoa informatičke pismenosti mladih osoba u Bosni i Hercegovini, na način da steknu vještine koje su atraktivne i potrebne na tržištu rada, te budu korak bliže samozaposlenju.

„Pored Sarajeva, ove godine organiziramo takmičenje u Banja Luci, Mostaru i Tuzli na partnerskim fakuletima. Trenutno imamo oko 200 prijavljenih učesnika iz više od 60 priznatih školskih i visokoškolskih instituacija, a prijave su i dalje otvorene za sve zainteresovane“, izjavila je Amra Kapo, organizatorica takmičenja.

Predselekcijska takmičenja će biti održana prema sljedećim terminima:

  • Sarajevo, utorak, 03. april
  • Tuzla, utorak, 17. april
  • Mostar, utorak, 08. maj
  • Banja Luka, utorak, 22. maj

Pošlogodišnja pobjednica Amile Mujkić ističe: „Prvi sam pobjednik Bosanskohercegovačkog MOS takmičenja koje se održava i ove godine zahvaljujući Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Po mom mišljenju, najprivlačniji aspekt koji nudi tehnologija je rješavanje različitih problema. Za rješavanje 38 zadataka potrebna je doza kreativnosti u rekordnom vremenu“.

Ovogodišnje IT takmičenje podržali su Microsoft BiH, UniCredit Bank, Porsche Bosna i Hercegovina, Asseco, Spark i Vispak. Medijski pokroviteljii: Antena Sarajevo, portal Radio Sarajevo i Business Magazine. Takmičenje izvodimo uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar i Ekonomski Fakultet u Tuzli.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here