Pripreme za početak šeste sezone „najpozitivnije priče u gradu“, Škole trčanja, uveliko su u toku. Pred održavanje prve info sesije, planirane u Cinema City-u u subotu, 31.03. sa početkom u 10 sati, dogovoren je nastavak saradnje sa brendom Dukat, koji će i ove godine biti podrška trkačima u izgradnji zdravih životnih navika.

Dukat, koji je već nekoliko godina partner Udruženja Marathon na brojnim utrkama i projektima koje organizuju u Sarajevu, poput Proljetne trke od 5K, Noćne trke od 10K, projekta Djevojke na trčanju i Sarajevskog polumaratona, u predstojećoj sezoni bit će jedan od glavnih sponzora Škole trčanja.

„Cilj nam je da našom podrškom ovom i sličnim projektima Udruženja Marathon dodatno motivišemo građane da vode aktivan život i poboljšaju formu fizičkom aktivnošću i zdravom ishranom. Škola trčanja nudi sjajnu priliku i onima koji tek uče trčati, kao i onima koji imaju već iskustva maratona i polumaratona iza sebe te je zadovoljstvo biti dio projekta u kojem mnogi mogu kreirati svoje zdrave navike i svoju trkačku avanturu“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH.

Prvi trening 3. aprila

Šestomjesečno treniranje tri puta sedmično, bit će organizovano u tri grupe i prilagođeno svakome, a dobrodošli su svi punoljetni građani i građanke, bez obzira na nivo spremnosti. Uz profesionalni nadzor trenera Škole trčanja polaznici će naučiti kako pravilno trčati i unaprijediti svoj cjelokupni životni stil, ali će imati i priliku družiti se u grupi te ostvariti nezaboravna poznanstva i druženja.

„Pozivamo sve zainteresirane da nam se, bez obaveze, pridruže na prvom treningu Škole trčanja koji će se održati 3. aprila sa početkom u 18 sati u ulici Franje Račkog. Redovni treninzi, posvećenost, ali i odlična druženja su svim prethodnim polaznicima bili fantastična životna promjena jer su cijele godine bili veseli, nasmijani i u super formi.  Treneri Škole trčanja su tu da pruže potrebu podršku i znanje svim polaznicima ali Škola zasigurno ne bi nosila naziv „najpozitivnija priča u gradu“ bez podrške ovako kvalitetnih partnera kao što je Dukat“, istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

 

IZVORbusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here