Na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa “Sarajevo Waves” angažovane su isključivo domaće građevinske kompanije, a također nastojimo da, što je moguće više, u objekte ugradimo domaće materijale i proizvode koji zadovoljavaju visoke evropske standarde kvalitete – izjavio je projekt menadžer “Sarajevo Waves” Edin Bidžević.

Nakon završetka objekta Sarajevo Waves 1 koji na sedam spratova ima 49 stanova, započeta je izgradnja Waves centra koji je otvoren u augustu prošle godine i u kome se nalazi market, restoran, dječja igraonica, turistička agencija, frizersko – kozmetički salon i solarij, salon namještaja, mjenjačnica i drugi popratni sadržaji.

Trenutno je u izgradnji objekt Sarajevo Waves 2 koji će imati 67 stanova, a na prizemlju sedam poslovnih prostora. Objekt bi, kaže Bidžević, trebao biti useljiv u julu ove godine.

“U različitim fazama izgradnje tog objekta angažovano je 11 domaćih građevinskih kompanija i sada je na gradilištu oko 70 radnika” – naveo je Bidžević.

Što se tiče novina u Sarajevo Waves 2 u odnosu na prvi objekt, Bidžević je izdvojio eloksiranu bravariju sa troslojnim staklom na svim prozorima koje omogućava bolju zvučnu, toplotnu izolaciju i značajnu uštedu energije. Također, na instalacijama vode u stanovima bit će postavljeni prije slavina filteri za prečišćavanje vode, a u sobama bambusov parket I klase.

“Naši objekti nisu standardne gradnje, već se radi o specifičnim, arhitektonski i građevinski zahtjevnim objektima. Debljina ploča je 21 cm što je znatno više od standarda, a na konstrukciju smo potrošili 621 tonu armature na pet hiljada metara kubnih betona. Talasasta fasada je odrađena također na specifičan način gdje je drvo završni element, a prije njega je sloj od 10 cm tvrdo presovane mineralne vune. Također, svi stanovi su iznutra obloženi i na pregradnim zidovima je sloj od pet cm mineralne vune koji služi i kao akustična izolacija, a postavljena je i kvalitetna puna, ratificirana keramika i tzv. bešumne cijevi” – naveo je među ostalim Bidžević.

Svi stanovi imaju veliku terasu, centralno grijanje s toplom sanitarnom vodom 24 sata dnevno tokom cijele godine kao i klima – invertore, uređaje koji mogu zagrijavati prostorije na vanjskoj temperaturi do -15°C. Napomenuo je da su sa svih strana zgrade postavljene nadzorne kamere radi sigurnosti stanara.

“Išli smo maksimalno na sigurnost i udobnost stanara. Ukoliko posmatramo odnos korisne površine koja se prodaje i bruto građevinske površine naš gubitak je 45 posto. Dakle, mi gubimo 45 posto od bruto površine objekta koji gradimo, da bi stvorili novu dimenziju stanovanja, komfor, kvalitet i sigurnost. Inače se taj procenat pri standardnoj gradnji kreće od 15 do maksimalno 20 posto”– naglasio je Bidžević.

Objekat Sarajevo Waves 2 nudi široku paletu praktičnih dvosobnih i trosobnih stanova od 51 do 108 kvadratnih metara, a veći stanovi sa dvije spavaće sobe imaju dva kupatila. U cijenu stana je uračunat PDV i garažno mjesto, a cijena po kvadratu je od 2.500 KM. Svaki stan posjeduje terasu duž cijele fasade i iz svake prostorije se može ući na tu terasu.

Kompanija „Compact Invest“, koju su osnovali kuvajtski investitori 2012. godine u BiH, s 50 miliona KM ušla je u projekt gradnje mini naselja, stambeno – poslovnog kompleksa Sarajevo Waves u Otesu. Radi se o investiciji u pet stambeno – poslovnih zgrada i Waves centru kao šestom objektu. Sve zgrade, odnosno lamele će biti na sedam etaža, osim Waves centra koji ima dva sprata.

“Objekti Sarajevo Wavesa imaju i zelene krovne terase, pogled na Igman i Bjelašnicu, a u blizini je rijeka Željeznica. Cilj ovog kompleksa jeste da se stvori prirodno, mirno, zdravo i komforno okruženje stanarima” – ističu iz kompanije Compact Invest.

 

IZVORFENA
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here