Sinoć je u prepunoj sali My Face završen IV Coffee fest Sarajevo. Veliki broj ugostitelja i obožovatelja koji su posjetili Festival imali su priliku da degustiraju razne okuse svjetski poznatih brendova kafe, zatim domaće i regionalne proizvođače kafe, čaja i čokolade i naravno da izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Coffee Fest Sarajevo predstavio je do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova, prvi dan su izlagači priredili radionice i degustacije, a mnogi koji su posjetili Festival pored uživanja u odličnoj atmosferi su ostvarili i poslovne kontakte. Drugi dan bio je rezervisan za „Latte Art Challenge Sarajevo“ na kojem se takmičilo ukupno 26 barista iz Bosne i Hercegovine i regiona, a bilo je takmičara i iz Italije. Takmičenje je održano u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega.

Stručni žiri kojeg su činili Timur Kahrović, Denis Memić, Zoran Trkulja, Vukota Kazić uopšte nije imao lagan zadatak da donese konačnu odluku jer su se svi baristi odlično spremili.

Najbolji barista u kategoriji barista iz Bosne i Hercegovine su: Prvo mjesto – Igor Nuždić, drugo mjesto – Amar Zemanić i treće mjesto – Adnan Musić.

Najbolje ocijenjeni baristi u ukupnom poretku su: Prvo mjesto – Tomislav Stančić, drugo mjesto – Milan Panić i treće mjesto – Marko Podbražečki.

Nagradu specijalng žirija dobio je barista Marko Čačić.

Nagradni fond su obezbjedile kompanije i brendovi Bosch, Tesla, Watch Line, Aparthotel Vučko, umjetnička galerije Draupadi Art i Visual Identity.

“Ispred organizacionog tima želimo se zahvaliti izlagačima koji su i ove godine bili dio festivala, sponzorima, medijima koji su ispratili i podržali festival koji promoviše grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao turističku i kulturnu destinaciju u regionu i Evropi”, navodi se u saopćenju.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here