HT Eronet već je tradicionalno, telekomunikacijski sponzor Microsoft NetWork 8 konferencije koja će se i ove godine održati u Neumu, od 18. do 20. aprila. Konferenciju su u Mostaru najavili član Uprave HT ERONET-a i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH.

Uz ostalo, HT ERONET predstavit će novine iz područja ICT usluga, poput potpuno nove platforme za upravljanje ICT resursima, ICT marketplace-a, koji korisnicima donosi brojne prednosti, od online kupovine usluga iz ICT portfolia, do potpunog upravljanja resursima, gdje god se nalazili, što je pojasnio član Uprave HT ERONET-a Tomislav Ruk na konferenciji za novinare.

„Sve funkcionalnosti se oslanjaju na intuitivni interfejs koje će korisniku omogućiti što brži i lakši pristup ICT uslugama. Uz promjenu interfejsa, u okviru ICT marketplace-a, ponudit ćemo, kao prvi na bosanskohercegovačkom tržištu, mogućnost najma virtualnih servera sa Microsoft Windows Server 2016 operativnim sistemom, te s proširenom ponudom SQL edicija dobavljivih kao usluga, u ovisnosti o potrebama korisnika, a sve u okviru usluge Cloud Server. Sve ovo, kao i ponuda za krajnje korisnike, rezultat je iznimno uspješne saradnje sa Microsoftom BiH, a sponzorisanje Network 8 konferencije još je korak dalje u toj saradnji“, naglasio je Ruk.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija istaknuo je:

Microsoft već dugi niz godina radi sa HT ERONET-om na procesima poslovne transformacije i implementacije tehnoloških inovacija za povećanje konkurentnosti, te nam je iznimno drago da je HT ERONET u mogućnosti da dio takvih rješenja koje već sam uspješno koristi, ponudi i svojim korisnicima. HT ERONET je također i ove godine, kao Telekomunikacijski sponzor, prepoznao značaj i potencijal održavanja Microsoft NetWork konferencije, kao ne samo najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, već i ključnoga mjesta susreta svih ključnih osoba u lokalnoj IT industriji i predstavnika najvećih privatnih kompanija, odnosno predstavnika javnog i akademskog sektora. Sa više od 80 planiranih predavanja i tri radionice, sigurni smo da će učesnici i partneri konferencije biti veoma zadovoljni te iskoristiti prigodu, kroz predavanja posvećena poslovnoj transformaciji, uslugama iz clouda, naprednoj obradi podataka i umjetnoj inteligenciji, svi zajedno pronađu rješenja i ideje za dalje unapređenje vlastitog biznisa i sveukupnog poslovnog ambijenta.“

Na konferenciji će korisnici također moći dobiti sve informacije o ostalim uslugama u okviru ICT portfolia, od automatizovane kupovine Microsoft Office 365 portfolia, do usluga backup i disaster recovery as a service. Sve ove usluge su dostupne iz ICT marketplace-a HT ERONET-a, uz mogućnosti testiranja usluga.

Inače, dugogodišnja saradnja HT ERONET-a sa Microsoftom stvorila je i projekat opremanja računarske učionice na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u kojoj je, između ostaloga, smješten i Microsoft Skills Centar.

Naime, saradnja Sveučilišta u Mostaru, HT ERONET-a i Microsofta, počiva na pravilima međusobnog razumijevanja, zajedničkim interesima i aktivnostima usmjerenim na razvoj i unapređenje STEM znanja studenata, te procesu digitalne transformacije društva u cjelini. Opremanje ovoga laboratorija, u okviru Sveučilišta, temeljna je pretpostavka za sticanje novih i poboljšanja postojećih IT znanja studenata, kroz različite edukativne aktivnosti.

Nadamo se da je ovo samo jedan u nizu sličnih projekata koji će HT ERONET u budućnosti realizirati u saradnji sa Sveučilištem, ali i Microsoftom.

 

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here