Na press konferenciji održanoj 20.03.2018 u Zetri potpisivanjem ugovora Mesud Pezer, BH rekorder u bacanju kugle, postao je novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol.
Mesud Pezer, BH rekorder u bacanju kugle rođen je u Zenici 27.8.1994 godine, a atletikom se počeo baviti 2008 godine.

Naš najbolji bacač kugle ovu sezonu otvorio je sjajno i 17. februara ove godine postao ŠAMPION BALKANA. Trenutno je 5. na svijetu u ovom sportu te 3. u Evropi. Od početka godine pomjerao je državni rekord čak 3 puta. U svojoj dosadašnjoj karijeri bio je istinski predstavnik države Bosne i Hercegovine.
„Od početka formiranja Hifa Petrola spoznali smo da ostvarenje izvrsnih poslovnih rezultata nije dovoljno, nego da moramo nastojati prepoznati i ljudske vrijednosti i doprinijeti razvoju naše zajednice i društva, te spriječiti trend odljeva mladih i perspektivnih ljudi iz Bosni i Hercegovine. U skladu s tim, Hifa Petrol je prije nekoliko godina započela kampanju ‘Najbolji sa najboljim’ sa aktivnostima usmjerenim na promociju i podršku mladim i perspektivnim ljudima u BiH. Dugoročni cilj ove kampanje je zadržavanje talenata unutar BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportaši, zaštitna lica Hifa Petrol-a Amel Tuka, Sanjin Pehlivanović, Damir Džumhur, a kojima se danas pridružuje i Mesud Pezer”, izjavio je gospodin Ahmetlić, Pomoćnik direktora Hifa Petrola.

Na zadnjoj press konferenicji održanoj u decembru 2017 sa Damirom Džumhurom rukovodstvo kompanije Hifa Petrol je obećalo da će nastaviti pomagati mladim, talentovanim sportašima i potpisivanjem ugovora sa Mesudom održali su obećanje i potvrdili svoje iskaze.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here