U okviru festivala, pored brojnih degustacija i radionica, bit će održan i Sarajevo Latte art Challenge – takmičenje u ukrašavanju šoljice latte kafe, a koji već četvrtu godinu zaredom okuplja najbolje bariste koji se takmiče za prestižne nagrade – tri u ukupnom poretku, tri na državnom nivou i specijalna nagrada partnera Festivala. Nagradni fond su obezbijedile kompanije i brendovi: Bosch, Tesla, Watch Line, Aparthotel Vučko, umjetničke galerije Draupadi Art i Visual Identity.

Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega. Prva kategorija zahtijeva od takmičara da izvuku jedan od tri osnovna motiva: srce, rosetu ili tulip i da to nacrtaju na šoljici. Druga je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti. Na takmičenju učestvuju 24 takmičara iz svih država regiona, a kuriozitet ove godine je i učešće takmičara iz Italije.

Inače, na IV Coffee Fest Sarajevo predstavit će se do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kao i kompanija iz naše zemlje i regiona za kafu i čajeve kao i kućne i profesionalne kafe aparate i automate. Program festivala od ove godine proširio se i na čokoladni asortiman, tako da će obožavatelji pored najboljih kafa, čajeva, toplih čokolada uživati i u raznim okusima čokolade.

Festival po svom kvalitetu i interesovanju prelazi u jednu lijepu tradiciju i kao takav je već postao prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa proizvođača, distributera, ugostitelja i uživalaca kafe, toplih napitaka i čokolade.

Festival će biti otvoren u terminu od 12:00 sati do 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here