SOS Dječija sela BiH jedina je neprofitna organizacija među nositeljima Certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. SOS je i ove godine potvrdio status poslodavca koji, u nastojanju da pruži što bolju brigu djeci bez roditeljske skrbi, razumije važnost brige o zaposlenicima, posebno SOS mamama i SOS roditeljima, te razvoja kvalitetnih HR praksi.

Unatoč postroženju standarda u odnosu na prethodnu godinu, postignut je izvrstan rezultat od 96 posto. Najbolje rezultate SOS Dječija sela BiH ponovila su u izazovnom području Upravljanja učinkom, gdje se ističu vrlo kvalitetnim sistemom procjene radne uspješnosti, koji je temelj za davanje konkretne povratne informacije zaposlenicima i usmjeravanje njihovog razvoja.

Amir Omanović, Nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH primio je Certifikat Poslodavac Partner od Martine Kessler, Voditeljice projekta Certifikat Poslodavac Partner koji dodjeljuje kompanija SELECTIO iz Zagreba, vodeća konsultantska kuća u području upravljanja ljudskim potencijalima u regiji.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je prije dvanaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu učestvovalo više od 85 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75 posto ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70 posto bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here