Kompanija Bosnaplod proširila je liniju proizvoda Kulin koja je sada bogatija za dva proizvoda i to Kulin sok i džem od kajsije. Džem je napravljen je po tradicionalnoj recepturi s puno zrelog voća i potpuno je prirodan. Veliko pakovanje od 440 gr sadrži extra velike komadiće kajsije, dok se u manjem pakovanju od 250 gr nalazi niskokalorični džem bez pojačivača okusa, konzervansa, umjetnih boja i šećera.

Kombinacija slatko kiselkastog okusa i intenzivna narandžasta boja kasije ovaj džem čine idealnim dodatkom za pripremu raznih vrsta poslastica kao što su torte, palačinci, a predstavlja i odličan izbor za doručak.

”Kada smo počeli razvijati recepture za Kulin sokove i džeme, osnovna zamisao je bila da

dobijemo proizvod vrhunskog kvaliteta koji se bazira na domaćim sirovinama. Jednako važno bilo je razviti tradiocionalni domaći ukus te ga prilagoditi velikim proizvodnim linijama. U tome smo zasigurno uspjeli, a u narednom periodu brend Kulin će se širiti na nove okuse kako bi naši kupci istinski uživali u dozrelim plodovima voća u obliku soka i džema, naglasila je Slađana Arsenić, tehnolog u razvoju proizvoda kompanije Bosnaplod.

Dokazano je da sok od kajsija pored osvježavajućeg ukusa, ubrzava izbacivanje toksičnih materija iz organizma. Kajsija je idealna namirnica za mozak zbog visokog sadržaja fosfora i magnezijuma. Povoljno djeluje na krvne sudove mozga. Ova voćka se preporučuje trudnicama i ženama u menopauzi. Sprječava osteoporozu i pomaže u slučaju kožnih bolesti. Kajsija štiti od starenja i sprječava nastanak bora. Kajsije imaju prilično kvalitetan nutritivni profil i odnos vitamina, vlakana i minerala. Sadrži i beta-karoten te vitamin A koji je esencijalan i ključan za zdravlje kože i stvaranje vidnog pigmenta. Bogate su vitaminom C, jednim od glavnih prirodnih antioksidansa i svakodnevno potrebnog našem organizmu, koji unosimo kroz hranu.

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here