Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kia-inih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kia-inog dizajna te istraživanja i razvoja. Elegantna i minimalistička unutrašnjost novog K900 svim putnicima u kabini pruža mirnu sredinu u kojoj vrijeme drugačije prolazi.

 

Prijatan ambijent u kabini sa savremenim kombinacijama materijala

Kia je kreirala elegantnu i luksuznu kabinu u kojoj je vozač postavljen u središte i stvoren je osjećaj sigurnog utočišta od vanjskog svijeta. Površine, koje se protežu od središnje konzole do vrata, napravljene su od savremenih kombinacija materijala, mekih na dodir, s detaljima od drveta i furnira i prave kože.

Minimalistička unutrašnjost s naprednim tehnologijama i novi HMI interfejs

Minimalistička unutrašnjost novog K900 donosi novi HMI interfejs i napredne in-car tehnologije, kao naprimjer novi inteligentni sistem kontrole osvjetljenja i ambijentalno osvjetljenje s kromoterapijom (terapija s bojama). 12,3-inčni HMI ekran je ugrađen kako bi poboljšao mir i spokoj u kabini. Interfejs nadzor osvjetljenja koristi senzore blizine, koji osvjetljavaju tek kod prepoznavanja približavanja vozačeve ruke na prekidaču armaturne ploče. Vozači mogu sami podesiti sistem ambijentalnog osvjetljenja. Suptilno osvjetljenje može osvjetljavati kabinu u čak 64 boje i sedam tematika, što stvara savremen, ali i nadasve prijatan ambijent.

Nova limuzina Kia K900, koju će proizvoditi u Južnoj Koreji, biće dostupna na nekim svjetskim tržištima (među kojima nema Evrope) u drugoj polovini godine.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here