Na današnjoj press-konferenciji koja je održana u Sarajevu, u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, na kojoj je prezentiran projekat „Brzorastuće kompanije u Bosni i Hercegovini i regiji“, koji realizuju Poslovne novine u saradnji sa LRC BIS-om, dati su odgovori na brojna pitanja u vezi sa analizom tržišta cijelog regiona.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske istaknuo je da se na ovakav način daje značaj promociji uspješnog poslovanja brzorastućih kompanija u Bosni Hercegovini kojih za sada ima 667, a nadamo se da će ih iz godine u godinu biti više.

“Novi projekat Poslovnih novina, koji Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine podržava, od velikog je značaja, posebno sa aspekta promocije brzorastućih kompanija za koje, nažalost, javnost u Bosni i Hercegovini malo zna, a izuzetno su značajne kao faktor ekonomskog razvoja. Poslovni uspjeh ovih privrednika je izuzetan. Njihova iskustva i modeli poslovanja mogu biti višestruko korisni za cjelokupnu privredu. Vanjskotrgovinska komora će, kao i do sada biti podrška kako kompanijama, tako i projektima kojima je cilj kreiranje pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine”, istaknuo je Egrlić.

Emil Kučković, direktor Poslovnih novina d.o.o. Sarajevo i izvršni direktor LRC-a ovom prilikom je govorio o saradnji između ove dvije kompanije i to prilikom istaknuo da je LRC  vodeća bonitetna agencija u Bosni i Hercegovini, 18 godina kontinuirano prikuplja i obrađuje podatke i kroz analitički softver finansijskim pokazateljima daje dodatnu vrijednost kroz bonitetne izvještaje, poslovne analize domaćih i regionalnih kompanija i industrija. Saradnja sa Poslovnim novinama nam je omogućila da na jednostavan i razumljiv način poslovne informacije plasiramo u cilju uvida u pozitivne trendove na tržištima, rekao je Kučković.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here