Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, u protekloj 2017. godini ostvarila je najbolju poslovnu godinu od kako postoji sa zabilježenim rastom po svim segmentima poslovanja, kako u investicijama, tako i u broju radnih mjesta, udjelu na tržištu, te količinama distribuiranih roba i prihodima, navodi se u saopćenju ove kompanije sa sjedištem u Tešnju. Ovakvo uspješno poslovanje omogućilo je prilive državi od preko 100 miliona KM koje Hifa Oil i njene kćerke firme godišnje uplate na ime poreza, doprinosa i drugih obaveza.

Kompanija HIFA OIL je u prošloj godini realizirala vrlo snažan investicijski ciklus sa milionskim ulaganjima u dvocifrenim iznosima. Investicije su bile usmjerene kako na jačanje pozicije na domaćem i inozemnim tržištima Hifa Oil, tako i na proširenje portfolija i povećanje konkurentnosti firmi kćerki Hifa Oil Grupacije.

Rast investicija i povećanje udjela u tržištu uticali su na porast prihoda. Tako je kompanija zabilježila povećanje prihoda za 8 posto u odnosu na 2016 godinu.Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil navodi da je to samo jedan od parametara poslovanja, gdje je jednako važno ako ne i važnije s obzirom na prilike u našoj zemlji da je kompanija u protekloj godini značajno povećala broj novootvorenih radnih mjesta.

“U 2018. imamo u planu nastavak investicijskog ciklusa sa nekoliko važnih projekata. Osim domaćeg tržišta, naša kompanija orijentirana je na tržištu regije gdje smo nastavili jačati naše pozicije, ali sada već značajno i prema tržištu EU, na kojem smo sa našim proizvodima i uslugama prisutni od Nizozemske, preko Njemačke i Austrije, pa sve do Mađarske, Češke Republike, Slovenije, i Hrvatske“, riječi su Hadžiselimovića. 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here