Internacionalna kompanija B2 Kapital krajem prošle godine započela je poslovanje u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Tim povodom B2 Kapital sinoć je u sarajevskoj Vijećnici organizovala ceremoniju svečanog predstavljanja bh. javnosti kompanije i njenih usluga u našoj zemlji.

B2 Kapital nudi tržištu Bosne i Hercegovine norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima. Poslujući na principima osnivača, Grupe B2Holding AS sa sjedištem u Oslu, B2 Kapital je posebno fokusirana na poboljšanje likvidnosti klijenata otkupom dospjelih potraživanja.

“B2 Kapital tržištu Bosne i Hercegovine donosi profesionalna i efikasna rješenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresiranim klijentima nudi široku paletu usluga za rješenje tog problema“, istaknula je Lamija Selimović, direktorica B2 Kapital doo u Bosni i Hercegovini.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2 Holding izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela sa pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u cijelom regionu.

“U CE Regiji uspješno posluje već niz godina, stekli smo povjerenje klijenata, postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna djelatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja firmi kod banaka, da bi na dobrovoljno, u dogovoru sa dužnicima došli do najboljih rješenja za dužnike“, kazao je Plavčić.

Direktor B2 Holding Olav Dalen Zahl naglasio je da vjeruje uspješan norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model je razvijen tokom bankarske krize u nordijskim zemljama devedesetih godina prošlog vijeka  i dao je odlične rezultate.

“Cilj našeg Holdinga je dobra reputacija na evropskom tržištu. U svakoj zemlji u kojoj poslujemo smo jedan od najbolja dva ili tri aktera u našem segmentu poslovanja i taj cilj želimo ostvariti i u BiH. Upravo smo izvršili akviziciju jedne kompanije u Francuskoj, tako da je naše poslovanje sada prošireno na 22 evropske zemlje“, rekao je Dalen Zahl.

Grupa B2Holding AS, posjeduje veliko međunarodno iskustvo i zahvaljujući toj činjenici, kao i stručnosti, iskustvu i profesionalnosti svojih uposlonika, B2 Kapital osigurava maksimalnu brzinu i efikasnost u poslovanju, na zadovoljstvo klijenta, ali i svih drugih maksimalnu brzinu i efikasnosti u poslovanju, na zadovoljstvo klijenta, ali i svih drugih uključenih u finansijsko poslovanje kompanije.

B2Holding AS, osnovan je u novembru 2011. godine i do danas Grupa bilježi kontinurani trend rasta. Grupa danas posluje u 22 zemlje u Evropi, a ima otvorene urede i u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2 Holding usklađuje svoje strateške aktivnosti u skladu sa prirodom duga i individualnom analizom sposobnost dužnika. B2 Holding nudi široku paleta dugova. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji prinicipi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda, partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here