Sarajevo domaćin 14. Alpe-Adria šumarske olimpijade iduće godine

Početkom aprila naredne godine Sarajevo će biti domaćin za oko 120 učesnika šumarske olimpijade iz osam zemalja Alpe-Adria regiona – Austrija, Italija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Mađarska i BiH.

523

Sarajevo će iduće godine biti domaćin 14. š Alpe-Adria šumarske olimpijade, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora Olimpijade šumarstva Alpe Adria Regiona danas u austrijskom gradu Ossiach/Osoje u kojemu se održava 13. Alpe-Adria šumarska olimpijada.

Sastanku su prisustvovali prof.dr. Mirza Dautbašić, dekan Šumarskog fakulteta u Sarajevu i prof. Muamer Muratović, direktor Srednje škole za okoliš i drvni dizajn Sarajevo. Domaćin 14. Alpe-Adria šumarske olimpijade bit će Srednja škola za okoliš i drvni dizajn Sarajevo, a koorganizatori Kantinalno-javno preduzeće Sarajevo šume i Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Tako će početkom aprila naredne godine Sarajevo biti domaćin za oko 120 učesnika šumarske olimpijade iz osam zemalja Alpe-Adria regiona – Austrija, Italija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Mađarska i BiH. Takmičari na šumarskoj olimpijadi takmiče se u više disciplina poput obranja stabla, namještanja lanca i vodilice, kresanju grana sa stabala itd.

Sutra, po okončanju 13. Alpe-Adria šumarske olimpijade u Austriji, bh. delegaciji će biti uručena olimpijska zastava koju donose u Sarajevo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here