Polaznici MBA studija američkog Univerziteta Yale su u okviru svog studijskog putovanja, 14. marta 2018. godine, posjetili kompaniju Bosnalijek d.d.

Profesorica organizacionog ponašanja na Univerzitetu Yale Ivana Katić, ovom prilikom se zahvalila Bosnalijeku na gostoprimstvu te istaknula da je ovo već druga godina u kojoj organizuju posjete BiH i regiji. Nakon Sarajeva postdiplomci će posjetiti Beograd i Zagreb.

“Naš cilj je posjeta uspješnim kompanijama, određenim državnim i međunarodnim institucijama. U Bosnalijeku smo bili prošle godine i obzirom da su postdiplomci bili veoma zadovoljni programom i gostoprimstvom koje ova kompanija nudi, sretni smo što smo dobili priliku da ovu uspješnu kompaniju posjetimo po drugi put. I ova posjeta je bila očekivano odlična te smo naš dolazak u Bosnalijek najavili i u 2019. godini“, istaknula je Katić.

U okviru korporativne prezentacije, polaznici MBA studija su postavljali brojna pitanja o kompaniji, njenom načinu rada i poslovanju. Također, bili su zainteresirani na koji način se razvijaju i uvode nove terapije te način plasiranja proizvoda na tržišta. Stoga se diskutovalo o razvojnim planovima i prodaji Bosnalijekovih proizvoda kako u BiH, tako i širom svijeta.

“Pripala nam je velika čast i zadovoljstvo da drugu godinu zaredom primimo delegaciju i polaznike MBA studija sa prestižnog američkog Univerziteta Yale. Ponosni smo što su istaknuti gosti odabrali baš Bosnalijek, kao jednu od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, da posjete i razgovaraju sa našim stručnjacima“, istaknuo je direktor korporativne prodaje Ekrem Turajlić te dodao da je Bosnalijek kompanija koja sarađuje sa brojnim akademskim institucijama u zemlji i svijetu, da otvara vrata za posjetu i praksu te omogućava izradu diplomskih, magistarskih i postdiplomskih radova, što je dugogodišnja tradicija kompanije koja će biti njegovana i u budućnosti.

„Obzirom da se postdiplomci sa prestižnog Yalea vraćaju u Bosnalijek, radujemo se da i ova posjeta prerasta u jednu lijepu tradiciju“, dodao je Turajlić.

Polaznici MBA studija su naveli da je predavanje bilo veoma korisno te da ih je posebno iznenadila informacija da  67 posto zaposlenih u Bosnalijeku čine žene, što u SAD-u nije česta pojava.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here