Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD“ (Majstori i drvo) iz Fojnice organizirala je edukaciju za svoje menadžere i inženjere u okviru “MS&WOOD College” projekta, a u saradnji sa svjetski poznatom edukacijskom kućom “Adizes”. Na radionici su učestvovala 22 menadžera iz dvije firme MS&WOOD (19) i Dukat – Mlin i pekara Jelah (3).

“Ovim smo nastavili naš dugoročni plan edukacije naših uposlenika na još višem nivou svjesni da jedino investicijama u obrazovanje i sticanje novog znanja i vještina možemo pobijediti u ovoj žestokoj međunarodnoj utrci na globalnim tržištima. Tema radionice je bila “Dijagnoza organizacije”, sa ciljevima da se upravljačkim strukturama prenese znanje u oblastima kao što su povećanje nivoa menadžerskog pristupa u organizaciji, zatim sinhronizacija menadžmenta i zaposlenih na postizanju ciljeva organizacije, te izrada plana akcije za unaprijeđenje rada organizacije. U svakom slučaju nastavljamo dalje sa ovim programom edukacije”, kazao je Muhamed Pilav direktor i vlasnik kompanije MS&WOOD.  

Adizes centar za jugoistočnu Evropu posluje u okviru Adizes instituta. Dr. Isak Adižes je osnivač i profesionalni direktor Adizes Institute-a, Santa Barbara, Kalifornija, tvorac je metoda koji nosi njegovo ime i renomirani konsultant rukovodilaca preduzeća i vlada širom svijeta. Poznat je po svom jedinstvenom pristupu upravljanja organizacionim promjenama, zasnovanom na procesu kojim se izgrađuje uzajamno poštovanje i povjerenje.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika. . Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here