Simbolično, na Međunarodni dan žena u Zagrebu je, sada već tradicionalno, održan Kongres poduzetnica 2018 Hrvatske i regiona, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Kako je u samom uvodu organizatorica i direktorica Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istakla cilj je umrežiti, upoznati i zbližiti uspješne žene, biznise i pozitivne priče.

Među poduzetnicima našla se gđa Marie. Luise Dott, zastupnica vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu, srbijanska poduzetnica Biljana Plaćnić, hrvatske poduzetnice Jasmina Bilać i Mirsada Kudrić, te vlasnik i direktor kompanije iz Zagreba Siniša Prugovečki.

Veliku pozornost prisutnih i jako pozitivne emocije izazvala je uspješna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo, koja je odgovarajući na temu «Kako uspjeti u poduzetništu» istakla manjak podrške sa kojom se suočila tokom svog rada, ali i uspjeh koji je ostvarila suočavajući se sa problemima i vjerujući u sebe. «Željela sam naprijed, željela sam da uspijem i znala sam da mogu i znala sam kako», ističe Tufo na Kongresu. Probleme je posmatrala kao lekcije, a stalnim obrazovanjem i radom na sebi ostvarila je zavidne poslovne i privatne rezultate.

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here