Nakon što su svjetski mediji EXIT nedavno proglasili “većim nego ikad”, ove godine kao možda nijedne prije, sa glavne bine festivala čuće se najveći broj najaktuelnijih hitova današnjice! Pored toga što su pojedini strani mediji ovogodišnji program već proglasili “silovitim”, istina je da će konačna lista glavnih zvijezda biti duplo duža!

Prve zvijezde u novom talasu već su tu, pa će tako glavnu binu u četvrtak 12. jula pokrenuti nezaustavljiva američka rok kantautorka Laura Pergoliozzi, koja je osvojila svjetsku muzičku scenu singlom „Lost On You“, jednom od najupečatljivijih ljubavnih pjesama tekuće decenije, kao i kroz saradnju sa Rihannom, Christinom Aguilerom i mnogim drugim zvijezdama.

Veliko muzičko finale i spektakl zatvaranja glavne bine u nedjelju 15. jula biće pod dirigentskom palicom najvećeg svjetskog hitmejkera i francuskog plesnog Golijata – Davida Guette! Najuspješniji muzički producent 21. stoljeća i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 miliona albuma i singlova, ostavši pritom sa obje noge čvrsto na zemlji, vraća se na jedan od svojih omiljenih festivala čiju pozivnicu je imao i prije 12 godina kad je krčio put do današnjeg statusa muzičke ikone! O njegovoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Guetta iza sebe ima preko devet milijardi YouTube pregleda i preko 100 miliona fanova na društvenim mrežama!

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here