Brand je upravo postigao jubilej od 5 miliona prodanih vozila na svim tržištima, od čega milion isporuka u Francuskoj. Danas Dacia nudi šest fantastičnih modela i ne odstupa od svojih načela: najbolji omjer cijene i performansi na tržištu.

Kupci zaista vole Daciju! Snažna veza branda i kupaca koji su prerasli u obožavatelje, rezultirala je prodajom od pet miliona vozila za manje od 15 godina. Prošla godina je bila još jedna rekordna, koja je značajno dala vjetar u leđa Dacijinom jubileju. Dacia je 2017. isporučila 655.000 modela širom svijeta, zabilježivši rast prodaje od čak 12 posto.

”Dacia se savršeno uklapa u nove potrošačke trendove, gdje kupci odluče da, za manje, dobiju bolje i više. Oni biraju izdržljiviju i kvalitetnu robu, plaćenu po odgovarajućoj cijeni i bez žrtvovanja udobnosti ili estetike. Ovakav pristup se može posmatrati u drugim sektorima kao što su nameštaj, zračni transport i odjeća. Dacia je jedini proizvođač automobila koji odgovara ovom trendu i na taj način omogućava milionima kupaca da uživaju u kupovini novog i pouzdanog vozila po nevjerovatnoj cijeni”, izjavio je François Mariotte, direktor prodaje i marketinga.

Sandero je neprikosnoveni evropski automobil broj 1 kada su u pitanju krajnji kupci. Dacijin urbani kompakt prošle godine je isporučen u preko 270.000 primjeraka, a za manje 10 godina koliko se nalazi na tržištu pronašao je put do više od 1,5 miliona kupaca širom svijeta.

Istovremeno, kupci se ne mogu zasititi SUV modela Duster, koji uživa ogromno povjerenje i simaptije širom zemaljske kugle. Model koji se pojavio 2010. godini zabilježio je preko 1,1 milion registracija globalno, a uz nedavno predstavljenu drugu generaciju, kupci su dobili najbolji i najkompletniji Dacia automobil ikada.

Od 2004. godine, brand se uvijek pozicionirao u suprotnosti sa automobilskom industrijom, ne nudeći tehnologiju koju kupci ne razumiju i koju u potpunosti ne koriste. Dacia se striktno fokusirala da ponudi kupcima ono što im uistinu treba i to radi veoma dobro.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here