Pladis je potpisao ugovor sa novim distribucijskim kompanijama, jednim od vodećih na tržištu Bosne i Hercegovine, Dara i Planet. Dara i Planet će distribuirati pladis brendove na tržište od marta 2018. godine.

Pladis će nastaviti sa rastom svog biznisa u kategoriji slanih i slatkih grickalica u Bosni i Hercegovini i to širenjem svog portfolija sa proizvodima koji odgovaraju lokalnim okusima.

Novo partnerstvo objavljeno je na prodajnoj konferenciji koja je održana u Sarajevu, 03.03.2018. godine.
Bosna i Hercegovina je vrlo važno tržište za naše istočnoevropske poslove i mi
ćemo nastaviti ulagati u ovo tržište na dugoročnoj osnovi. Bili smo prisutni na tržištu
s odabranim proizvodima kompanije Ülker i sa ovim novim poslovnim modelom našim potrošačima ćemo ponuditi širi portfolio proizvoda, ali ćemo i predstaviti i druge jedinstvene proizvode i brendove iz ostatka pladis asortimana, uključujući vodeće kekse marke McVitie’s, rekao je Sinan Tav, direktor pladisa za regiju Istočne Evrope i Rusije.

Izuzetno nam je drago objaviti zaključenje novog distribucijskog ugovora. Ovaj ugovor potvrđuje našu odlučnost u daljem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u kategoriji hrane, posebno impulsnih proizvoda. Posebno nam je drago da nas je pladis kao svjetski poznata multinacionalna korporacija prepoznala kao strateškog partnera, gdje imamo odlične preduslove za uspješnu saradnju i ostvarenje dugoročnih ciljeva, rekao je Muhamed Avdukić, Izvršni direktor.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here