U Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sutra se otvara 43. međunarodni sajam energetike i energetske opreme Middle East Electricity (MEE) na kojem već desetu godinu učestvuje i Končar.

MEE je najznačajniji sajam energetike na području Srednjeg istoka – na više od 60 hiljada m2 izložbenog prostora okuplja 1.400 izlagača iz 60-ak zemalja, a bit će otvoren do 8. marta.

“Tema ovogodišnjeg nastupa je ‘Končar u energetici’, a na našem izložbenom prostoru bit će predstavljeni proizvodi i usluge za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije namijenjeni tržištima Bliskog i Srednjeg istoka”, navodi se u saopštenju kompanije Končar.

Končar je jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, a upravo su tržišta zemalja Srednjeg istoka, na kojima je godinama prisutan, među značajnijima za Končar. Izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate i susjedne zemlje proteklih godina ovisi o investicijskim ciklusima, a trenutno u toj regiji Končar ima ugovorenih poslova u vrijednosti oko 127 miliona kuna – što se većinom odnosi na transformatore i srednjenaponska postrojenja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here