Atlantic Grupa je u 2017. ostvarila ukupni prihod od prodaje u iznosu od 711 miliona eura, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 3,9 posto. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 78  miliona eura i veća je za 22,7 posto, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla 69,2 posto na 37 miliona eura. Iznimni rezultati ostvareni su na krilima rasta vlastitih brendova i distribucijskog poslovanja, rasla su i sva najveća tržišta Atlantic Grupe, a prvi put je krajem 2017. godine, unatoč izazovima u okruženju, objavljena korekcija očekivanja profitabilnosti.

Među brendovima su se dvoznamenkastim rastom posebno istaknuli Argeta i Donat Mg u Hrvatskoj i Srbiji, Barcaffe i Cedevita u HoReCa kanalu, Kala, Kalnička i Štark u Hrvatskoj, te Multivita i Donat Mg u Rusiji. Svi ključni brendovi povećali su ili zadržali tržišne udjele, a Argeta je, nakon Austrije lani, postala tržišni lider i u Švicarskoj.

„Protekla je godina bila i izazovna i iznimno uspješna za Atlantic Grupu. Rasli smo gotovo beziznimno po svim stavkama i kriterijima, a ne samo u brojkama. Kompanija je ojačala vlastite brendove i distribuciju, dezinvestiranjem najvećeg dijela proizvodnje za treće strane osnažen je fokus na brendove te su pokrenute brojne aktivnosti za efikasniji pristup zapadnoeuropskim tržištima, a s jednim od naših najinternacionalnijih brendova iskoračili smo i na perspektivno američko tržište. Naš uspjeh prepoznaje i stručna javnost pa je Atlantic i u 2017. primio nagradu Zagrebačke burze za transparentnost i kvalitetu upravljanja odnosima s investitorima, dok nas je priznanje krovne svjetske organizacije stručnjaka za upravljanje ljudskim resursima, HRO Today, za promicanje dobre prakse u ovom području svrstalo u vrh europskih kompanija“, komentarisao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here