Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavio Samsung Galaxy S9 i S9+, pametne telefone koji maštovito reinterpretiraju način na koji komuniciramo, dijelimo i doživljavamo svijet. Napravljen u vremenu kada korisnici imaju povećanu potrebu za komuniciranjem i većim samoizražavanjem uz pomoć fotografija, video zapisa i emojia, Galaxy S9 i S9+ potiču inovativnost uz Samsungovu naprednu kameru. Redizajnirani, s novim dvostrukim otvorom blende koji poboljšava inovativnu kameru za snimanje pri slabom osvjetljenju, Super Slow-mo video mogućnosti i personalizirani AR Emoji, Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da ne propustite nijedan trenutak i da svaki dan bude nezaboravan.

Galaxy S9 i S9+ pružaju poboljšano iskustvo zabave uz moćne stereo zvučnike koji su podešeni pomoću AKG, vrhunski audio uz Dolby Atmos i profinjeni beskonačni ekran od ruba do ruba – ključni element u Samsungovoj dizajnerskoj baštini.

“Način na koji koristimo naše pametne telefone se promijenio, jer su komunikacija i samoizražavanje evoluirali”, izjavio je DJ Koh, predsjednik i šef sektora za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “S Galaxy S9 i S9+, maštovito smo reinterpretirali kameru na našem pametnom telefonu. Ne samo da Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da snime izvrsne fotografije i video zapise na bilo kojem mjestu, nego se radi o pametnom telefonu koji je dizajniran tako da im pomogne da se povežu sa drugima i da se izraze na svoj jedinstven i osoben način. ”

Redizajnirana kamera

Današnje kamere su više od običnog pravljenja fotografija, one služe za povezivanje i komuniciranje. Korisnici žele iznimnu kameru na svom pametnom telefonu koja ima najmoderniju tehnologiju. Na taj način oni  mogu da se izraze uz pomoć visokokvalitetnih fotografija koje će ispričati njihovu jedinstvenu priču. Galaxy S9 i S9+ misli o takvim korisnicima sa Super Speed ​​Dual Pixel senzorom sa posvećenom procesorskom snagom i memorijom uz čiju pomoć će imati nevjerovatne snimke visoke kvalitete. Karakteristike kamere na Galaxy S9 i S9+ uključuju:

Super Slow-mo: Neka svaki dan u vašem životu bude epskih dimenzija s dinamičnim i usporenim videozapisima koji snimaju 960 okvira u sekundi. Galaxy S9 i S9+ također nude automatski Motion Direction, inteligentnu karakteristiku koja detektira kretanje u okviru i automatski počinje snimati ono što korisnici moraju da urade je da podese postavke za snimanje. Nakon snimanja videozapisa Super Slow-mo, korisnici mogu odabrati pozadinsku muziku imajući na raspolaganju 35 različitih opcija ili mogu dodati melodiju sa njihove omiljene playliste. Korisnici također mogu jednostavno izraditi, uređivati ​​i dijeliti GIF datoteke jednostavnim dodirom na tri razigrana pokretna stila kako bi bili u stanju da je gledaju onoliko dugo koliko žele.

Osim toga, uz Galaxy S9 i S9+ korisnici su mirni, jer znaju da je njihov telefon zaštićen Knox 3.1, Samsungovom najsavremenijom siguronosnom odbrambenom platformom. Galaxy S9 i S9+ podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provjere autentičnosti – šarenica oka, otisak prsta i prepoznavanje lica, tako da korisnici mogu odabrati najbolji način za zaštitu uređaja i aplikacija. Uređaji podržavaju Intelligence Scan, novu provjeru koja inteligentno koristi kolektivnu snagu skeniranja šarenice oka i tehnologije prepoznavanja lica kako bi brzo i jednostavno otključala telefon korisnika u različitim situacijama. Galaxy S9 i S9+ također predstavljaju Dedicated Fingerprint, pružajući korisnicima mogućnost korištenja različitih otisaka prstiju za pristup Secure Folderu za razliku od one koja se koristi za otključavanje telefona.

Galaxy S9 i S9+ su brigu o zdravlju postavili na još viši nivo uz poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj, pružajući bogatiju i tačniju informaciju o zdravstvenom statusu korisnika. Ovaj senzor omogućava Galaxy S9 i S9+ praćenje Heart Load Factor-a samog korisnika. Radi se o novom mjerenju otkucaja srca u stvarnom vremenu.

Galaxy S9 i S9+ će biti dostupni u Bosni i Hercegovini od 16. marta 2018., u crnoj, koralno plavoj i u novoj nijansi-purpurnoj lila. Kupci koji naprave prednarudžbu za svoj Galaxy S9 ili S9+ kod ovlaštenih Samsungovih partnera do 8. marta moći će ostvariti uštedu do 800 KM prilikom zamjene starog telefona za novi Galaxy, te ga preuzeti sedmicu dana prije službenog početka prodaje, dok će kupci koji naprave prednarudžbu za novi Galaxy do 15. marta ostvariti uštedu za otkup starog telefona.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here