Novinarstvo spada u deset najstresnijih poslova na svijetu, a kod nas već godinama novinarstvo svrstavaju u najmanje poželjno zanimanje. Kada se priča o položaju novinara i medija uglavnom se spominju medijske slobode, sudski procesi, fizički i verbalni napadi, međutim gotovo nikada se ne govori o novinaru-čovjeku, ljudskom biću, sa svim svojim potrebama i željama.

Vođeni idejom da se na neki način oduže novinarima za svoj doprinos bh. društvu, marketing agencija Altermedia organizirala je Fashion Beauty Media Weekend u hotelu Garden City u Konjicu na kojem su ugostili novinarke i novinare najuspješnijih bh. printanih i elektronskih medija.

Bila su to dva dana nezaboravnog druženja. Jutarnji treninzi, plivanje, sauna, modna revija, uljepšavanja, profesionalnim make-up, sport, karaoke, ples, pozitivna energija i slave smijeha. Sve je to bio Fashion Beauty Media Weekend.

“Već duže vrijeme razmišljamo o tome na koji način da se odužimo našim novinarima na svemu onome što čine za BiH. Svjesni smo koliko je njihov posao stresan i željeli smo im pružiti jedan nezaboravan vikend. Odmor prepun zabave i uživanja. Nadam se da smo im priredili dobru zabavu i da su uživali u programu. S obzirom na to kako smo se lijepo proveli, ali i reakcijama novinara nakon druženja, svakako planiramo da Fashion Beauty Media Weekend postane tradicionalno, godišnje druženje novinara”, kazala je Samira Muratović direktorica marketing agencije Altermedia.

Tako su novinari mogli isprobavati nove beauty preparate, s posebnim akcentom na visokoselektivnu kozmetiku Aqua Mineral. To je nova i jedinstvena linija kozmetike na bh. tržištu čiji su proizvodi bazirani na ljekovitim, daleko čuvenim solima i vodi Mrtvog mora, kao i na vrhunskim sastojcima i inovativnim kozmetičkim patentima koji poboljšavaju korisne učinke koje minerali Mrtvog mora imaju na kožu. Za frizure novinara bio je zadužen poznati frizerski dvojac, Mahir Sinanović i Pavle Nikolovski koji je samo za ovu priliku doputovao iz Makedonije. Frizeri su imali posebnu programsku tačku, čiji je zadatak bio da u kratkom vremenskom roku u potpunosti promijene frizure pojedinim učesnicima.

Nakon toga uslijedio je i vrhunski make up show kozmetičkog studija Kultura Ljepote čiji se profesionalni kozmetički program personalno prilagodio svakoj dami, a zatim i modna revija. Novinarke i novinari u ulogama manekena, nosili su modele modne kuće Modiana i bez lažne skromnosti vrhunski uradili ovaj posao.

Svi učesnici Fashion Beauty Media Weekend dobili su poklone kompanije Pharma Maac, a novinari koji su bili najaktivniji u sportskim aktivnostima dobili su poklone kompanije Muscle Freak Sarajevo.

Na prvom Fashion Beauty Media Weekendu učešće su uzeli predstavnici RSG-a, Face TV-a, Ekskluzive, Gracije, Urban Magazina, Pink BH, Hayat TV-a, BHRT-a, Kameleona, Ladies In Magazina, In Store-a, Business Magazina i Dnevnog Avaza.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here