Domaća humanitarna nevladina organizacija MFS – EMMAUS odpremila je za Siriju kamion sa odjećom i obućom. Radi se o 543 kutije i 203 vreće upakovane odjeće i obuće koju su građani donirali u humanitarne kontejnere, a koje je MFS – EMMAUS ranije postavio u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku. 

Jedan dio garderobe prikupljen je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac tokom ramazana prošle godine. Ova pomoć će biti dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije „Masrrat“ čiji je predstavnik Yasser Wafai prisustvovao danas na ispraćaju kontejnera. On će zajedno sa uposlenikom MFS-EMMAUS-a Mohammedom Yaserom Sabaghom pratiti kontejner i nadzirati podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

„Bosanski narod pokazuje veliku empatiju, jer pomaže narod u Siriji u teškim vremenima. Iako su daleko od Sirije hiljadama kilometara oni su bliski našim srcima”, kazao je direktor Masrrat organnizacije Yasser Wafai.

«MFS-EMMAUS je do sada u saradnji sa Muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Banjalučkim i Sarajevskim u ovu zemlju dopremio 53 šlepera, odnosno 1.280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena, a ovaj kontejner garderobe nastavak je humanitarne misije „BiH za Siriju“.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here