Cijene i prodaja stanova u Crnoj Gori zadržale su se posljednjih godina na približno istom nivou, saopćeno je iz agencije za nekretnine iz koje napominju kako je u prošloj godini zabilježeno pojačano zanimanje turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina, te da kupaca stanova iz Turske ima sve više.

Prema riječima Direktorice podgoričke agencije “Iva nekretnine” Mire Radović, klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, s tim da je posljednjih nekoliko mjeseci pojačano zanimanje za starije kvalitetne zgrade.

“Cijene stanova u Podgorici u novogradnji kreću se od 1,1 do 1,8 hiljada eura, a u starogradnji od 700 do 900 eura po kvadratu, ovisno od lokacije, veličine i očuvanosti“, rekla je Radović.

Menadžer budvanske agencije “Gold agent” Vladan Stanišić potvrdio je veliko zanimanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

“U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove u vrijednosti od 50 do 70 hiljada eura. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi”, kazao je Stanišić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here