Gener2, jedna od vodećih kompanija u Albaniji, s ponosom objavljuje lansiranje prvog informativnog kanala A2, u ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, svjetskim informativnim liderom.

Glavni produkcijski centar novog kanala bit će smješten u Tirani, dok će informativni centri biti rasprostranjeni po drugim gradovima Albanije i regiona.

A2 informativni program rezultat je partnerstva dva značajna i dokazana brenda, kompanija Gener2 i CNN. Budući da su obje lideri u svojim sektorima, Gener2 i CNN sjedinit će svoju lokalnu i globalnu ekspertizu, standarde i kapacitete za lansiranje novog news kanala.

Nova informativna televizija, koja će sa emitovanjem 24 sata vijesti krenuti do kraja godine, bit će namijenjena stanovnicima Albanije, ali i velikom broju Albanaca koji žive u dijaspori.

“Pokretanjem CNN partnerske televizije, sa sjedištem u Tirani, željeli smo da podignemo ljestvicu u proizvodnji informativnog sadržaja i promijenimo medijsku stvarnost u Albaniji, nudeći brz, analitičan i kredibilan izvor informacija. U procesu razvijanja ovog novog medijskog poduhvata, kreirali smo partnerstva sa potvrđenim medijskim ekspertima bogatog iskustva, kao i vodećim svjetskim tehnološkim, kreativnim i komunikacijskim kompanijama, zbog čega vjerujemo da će konačni proizvod nadmašivati sve trenutno prisutno u ovom segmentu, na lokalnom i regionalnom medijskom planu’’, izjavio je Bashkim Ulaj, CEO kompanije Gener2.

Kao ekskluzivni CNN afilijacijski partner, novi kanal će svoju originalnu programsku šemu dodatno obogatiti i selekcijom odabranog CNN programa i vijesti, prevedenih na albanski jezik.

“A2 ima potencijal da donese novi i jedinstven stil novinarstva u Albaniji, samim tim što predstavlja ekskluzivno partnerstvo CNN-a za ovu zemlju i postaje dio mreže od preko 1.100 svjetskih afilijacija. Radujemo se saradnji sa kompanijom Gener2 u dolazećim mjesecima obuka, konsultacija i zajedničkih ideja u cilju kreiranja medijske platforme koja treba da postane informativni lider u Albaniji”, rekao je Greg Beitchman, potpredsjednik, Content Sales and Partnerships, CNN International Commercial.

Inače, poslovne aktivnosti Gener2 kompanije uključuju više industrija: građevinarstvo, infrastruktura i izgradnja puteva, inžinjering i upravljanje projektima, energetika i telekomunikacije, upravljanje imovinom i maloprodaja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here