fena

Katarski emir šeik Tamim bin Hamad Al Thani ratificirao je brojne međunarodne sporazume o saradnji u različitim područijima, saopćila je novinska agencija Katara (QNA).

Na ekonomskom planu, sporazumi uključuju saradnju i pomoć u carinskim pitanjima između vlada Katara i Indije, kao i ekonomsku saradnju između Katara i Poljske.

Emir Katra, također, je parafirao sporazum o saradnji i razmjeni informacija i usluga između QNA i Kazahstanske novinske agencije Kazinform INA.

Ratifikacija obuhvata i sporazume u sektoru kulture, obrazovanja, zdravstva i imigracije, uključujući Memorandum o razumijevanju o saradnji između Katara i Turske u visokom obrazovanju te sporazuma o izuzeću od viza i saradnji u zdravstvu i medicinskim naukama između Katara i Šri Lanke, prenosi Xinhua.

Područje Zaljeva u dubokoj je diplomatskoj krizi otkad su Saudijska Arabija, Egipat, UAE i Bahrein prekinuli odnose sa Dohom 5. juna prošle godine i uveli ekonomske sankcije protiv Katara, optužujući ga da podržava “terorizam” i održava bliske odnose sa šijitskim Iranom, regionalnim suparnikom saudijskog kraljevstva.

 

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here