Internacionalna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss nastavlja sa širenjem svojih kompetencija u području automobilske logistike. Pomoću vlastitog Competence Cluster Automotive sistema kompanija analizira specifične potrebe industrijske grane i razvija rješenja za cjelokupno upravljanje lancem snabdijevanja za proizvođače, dobavljače i trgovce. Raspon usluga proteže se od klasične logistike skladišta, nabave i distribucije uključujući isporuku Tačno-Na-Vrijeme direktno u tvornicu, preko interne logistike pa do pokrivanja transnacionalnih regija kao područni špediter. Sveukupno, više od 70 Gebrüder Weiss poslovnica aktivno je danas za kupce iz automobilskog sektora.

Rješenja za cjelokupni lanac snabdijevanja

“U modernom vozilu ugrađeno je više od 10.000 različitih dijelova – veliki izazov za internacionalne proizvođače automobila i njihove dobavljače. Sa našim znanjem i globalnom mrežom poslovnica u stanju smo koordinisati ove višeslojne logističke procese, a proizvode našim kupcima isporučiti Tačno-Na-Vrijeme”, govori Alexander Slovak, Klaster Menadžer za Automotive u kompaniji Gebrüder Weiss. Različiti pogonski koncepti poput struje, biogasa i hidrogena kao i aktuelni razvoji u autonomnoj vožnji dodatno dovode do snažnijeg umrežavanja automobilske i visokotehnološke industrije. Gebrüder Weiss i u toj industriji već raspolaže dugogodišnjim iskustvom i može tako uspostaviti važnu sinergiju između logističkih zahtjeva obiju industrijskih grana.

Individualna logistika nabave za firmu MAGNA

Kao logistički procesi efikasno funkcionišu pokazuje primjer dobavljača u automobilskoj industriji Magna Steyr. Gebrüder Weiss za tu firmu transportira već danas automobilske dijelove od više od 400 dobavljača iz cijele Njemačke do centralne proizvodne lokacije u Grazu i četiri druge Magna tvornice u Štajerskoj – sa fiksnim rokovima i visokom fleksibilnosti pri varirajućim proizvodnim količinama. “Prevoz generalnog tereta je zahtjevan, jer učestvuju brojni dobavljači. Čak i jedna greška ometa procese i može dovesti do velikih dodatnih troškova. Zato je tačan i dosljedan rad presudan. Gebrüder Weiss je kompetentan partner koji razumije kako se ti složeni zadaci rješavaju i procesi održivo poboljšavaju“, kazuje Alfons Dachs-Wiesinger, Direktor logističkih usluga u firmi Magna Steyr.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here